רואה חשבון לעוסק פטור

בשנים האחרונות, אפשר לראות יותר ויותר עסקים שנפתחים בישראל. אחת הסיבות המרכזיות לכך הוא הרצון של רבים לממש את פוטנציאל ההכנסה שלנו בצורה טובה יותר, ולהכניס כסף נוסף שיסייע להם להתמודד עם יוקר המחייה ולהגשים את כל המטרות והשאיפות שלהם בחיים.

בנקודה הזו, לא מעטים מהם מתלבטים, האם כדאי להם להתאגד כעוסק פטור או מורשה, והאם הם צריכים רואה חשבון לעוסק פטור?

עד היום, KAC סייע לאלפי בעלי עסקים, לנתח את ההכנסות שלהם, לבחון את השאיפות העסקיות שלהם ויחד איתם להחליט מהי המסגרת הטובה ביותר לעסק שלהם.

למה לבחור ב-KAC?

  • תכנון וייעוץ מס אפקטיבי ומקצועי – שיכול לחסוך עבורכם כספים רבים ולמנוע תשלום קנסות מיותרים
  • רואי החשבון המקצועיים והטובים ביותר עם ניסיון עשיר בסיוע למגוון רחב של עסקים
  • שירות המותאם אישית בדיוק לצרכים, למטרות ולשאיפות שלכם
  • זמינות גבוהה מאוד, לכל שאלה, בעיה או הבהרה
  • ייעוץ מקצועי לפיתוח העסקי של העסק שלכם
  

האם גם עוסק פטור צריך רואה חשבון?

התשובה היא שמומלץ מאוד להסתייע בשירותים של רואה חשבון לעוסק פטור. אמנם, יש בעלי עסקים שיוכלו להסתדר לבדם עם הדיווחים ורישום ההכנסות וההוצאות. עם זאת, במהלך השנים, הצלחנו לחסוך כספים משמעותיים רבים לעסקים פטורים ולהקטין את התשלומים למס הכנסה וביטוח לאומי, בזכות תכנון מס חכם, לרבות רישום הוצאות על חשבון העסק. בשורה התחתונה, עבור לא מעט עסקים פטורים רואה החשבון יכול לחסוך יותר כספים מתשלום שכר הטרחה שלו.

 

מהי ההגדרה של עוסק פטור?

תקרת הכנסות – נכון ל-2023, עוסק פטור הוא עסק שמחזור ההכנסות שלו הוא עד 107,692 ש"ח. למען הסר ספק – מדובר אך ורק על היקף העסקאות, כלומר ההכנסות שלכם. אין לשקלל הוצאות, אין להכניס גמלאות מביטוח לאומי ולא הכנסות משכירות.

לא עוסקים במקצועות שנקבעו בתקנות המס – גם אם ההכנסות שלכם הן מתחת להכנסות הנ"ל, אתם בכל זאת תוגדרו כעוסק מורשה ולא כעוסק פטור, אם אתם עוסקים, בין היתר במקצועות שנקבעו בתקנה 13 לתקנות מס ערך מוסף רישום, ביניהם: רופא, כולל וטרינר, רופא שיניים, פסיכולוג, פיזיותרפיסט, וכן, בין היתר, עורך דין, רואה חשבון, יועץ מס, מהנדס, שמאי, ועוד.

ממה פטור העוסק פטור?

עוסק פטור, חשוב לחדד, פטור נטו מתשלום המע"מ לרשויות המס. כלומר מס הכנסה וביטוח לאומי תשלמו רגיל כמו שאר בעלי העסקים. כמובן שמהסיבה הזאת, עוסק פטור לא יכול להתקזז מול רשויות המס או לקבל החזר על תשלום המע"מ ששילם. מאחר ועוסק פטור אינו גובה מע"מ הוא לא יכול להוציא חשבוניות מס.

איך לדעת מה עדיף בשבילי פתיחת עוסק פטור או מורשה?

סיווג קהל הלקוחות – חשוב להבין קודם מי קהל הלקוחות שלכם, ככל ומדובר באנשים פרטיים ולא בעלי עסקים, העדיפות תהיה לפתוח עוסק פטור. אם את למשל קוסמטיקאית שמרשתת בעיקר נשים פרטיות או אתה טכנאי מחשבים, שמספק שירותי תיקון מחשבים לאנשים פרטיים, אז יתכן ומומלץ להתאגד כעוסק פטור.

היקף קהל הלקוחות ושאיפות הצמיחה – ככל ויש לכם קהל לקוחות קטן, והשאיפות שלכם הן להמשיך לתת שירות בהיקפים כאלה ולא לגדול, העוסק הפטור זוהי צורת ההתאגדות המתאימה לכם. אבל היה ואתם רואים שקהל הלקוחות שלכם נמצא במגמת צמיחה ממושכת ועם ההצלחה, גם המטרות שלכם עכשיו היא להגדיל את העסק ולתת שירות ליות אנשים, ייתכן ומומלץ עבורכם לעשות את המעבר לעוסק מורשה.

מהם היתרונות של פתיחת עוסק פטור?

מחירים אטרקטיבים על השירותים שמספק – עוסק פטור לא גובה מע"מ מלקוחותיו, ובאופן זה הוא יכול לתת ללקוחותיו מחיר אטרקטיבי יותר על השירותים שמספק, וכך למשוך יותר לקוחות אליו.

עלויות נמוכות יותר – בכל הנוגע לתחומי החשבונאות, לא קיימת חובה על עוסק פטור לנהל חשבונות או ספר תקבולים, והחובה היחידה מוטלת עליו היא לדווח פעם בשנה על מחזור עסקאותיו לרשויות המע"מ.

מתי העוסק פטור חייב לגבות מע"מ?

עסקאות מכירת מקרקעין

מכירת ציוד – אם העוסק רכש ציוד, כמו למשל מחשב, ריהוט, תוכונות ועוד ושילם מע"מ בעת הרכישה, הוא רשאי לגבות מע"מ במידה והוא מוכר את אותו הציוד.

איך עוסק פטור מדווח על הכנסותיו לרשויות המס?

כל עוסק פטור מקבל בדואר טופס המכונה – "הצהרת עוסק פטור", ההצהרה הינה האמצעי של מע"מ לבחון האם היקף עסקאותכם חרג מהתקרה אשר הוגדרה.

ההצהרה מורכבת משני חלקים – חלק עליון בצבע תכלת, אשר יימסר למע"מ וחלק תחתון בצבע לבן אשר ישאר אצלכם כהעתק. על העוסק הפטור לעדכן גם בחלק הלבן וגם בחלק הכחול את היקף העסקאות שלו לאותה שנה. כמו כן, יש לחתום ולציין תאריך בשני חלקי ההצהרה.

הצהרת עוסק פטור
הצהרת עוסק פטור

מהן דרכי ההגשה של הצהרת עוסק פטור?

א. ניתן להגיש את ההצהרה באמצעות מערכת פניות לציבור (מפ"ל), רשות המיסים עושה מאמצים אדירים על מנת לעבור לאמצעים דיגיטליים ולטעמנו זהו פיתרון נהדר.
ב. הגשה פיזית למע"מ
ג. ניתן להצהיר גם באופן מקוון באיזור האישי שלכם במערכת של רשות המיסים
ד. באמצעות מייצג – רואה חשבון או יועץ מס.

יש להקפיד על דיווח עד ליום 31.01 של השנה העוקבת, אי דיווח בזמן עלול לגרור קנס.

 

אנחנו ב-KAC עומדים לרשותכם בכל העת, ונשמח לסייע לכם להחליט מהי מסגרת ההתאגדות הטובה ביותר עבורכם.

נספק לכם ליווי אישי ומקצועי בכל הנוגע לדיווחים השונים הנדרשים מכם, נסייע לכם לבצע תכנון מס טוב יותר

ונעניק לכם את השירות המקצועי, אישי והמתקדם ביותר שקיים.

 

תמונה של רו"ח כוכב אבשלום

רו"ח כוכב אבשלום

עם ניסיון של יותר מעשור בתחום ראיית החשבון, כוכב אבשלום יוצאת אחת הפירמות רואי החשבון הגדולות בישראל ולשעבר חשבת בכירה בחברת הייטק מובילה, מסייעת היום לעסקים, חברות ויחידים בביצוע ביקורות מס, עריכת דוחות כספיים וליווי וייעוץ מלא מול רשויות המס.